FK Baník Most-Souš

FK Baník Most-Souš

FK Baník Most-Souš

Bohemians Praha
-
FK Baník Most-Souš
Bohemians Praha

sobota, Nehvizdy

15. července 2023

0:4
A-tým 2024
FK Baník Most-Souš

V horkém sobotním dopoledni zahajilo A-mužstvo sezónu 2023/24, a to velmi solidním výsledkem, když porazilo béčko Bohemky jasně 4:0.

Pouze čtyři přípravné zápasy jsou na programu letošní letní přípravy 2023, první z nich máme zdárně za sebou. Ve velmi horkém sobotním dopoledni se podařilo do sezóny vstoupit velmi odhodlaně. Obě sestavy, které odehrály shodně jeden poločas dokázaly soupeři vstřelit dvě branky. Most tak na Bohemce B dokázal vyhrát přesvědčivě 4:0.

Nový trenér Sazima rozložil zátěz na všechny hráče kádru tak, že Baník nastoupil do každého poločasu s jinou sestavou. V extrémně horkém počasí tak hra mohla držet potřebnou intenzitu, ze které Most skutečně těžil maximum. Hráči po dohrání dobíhali potřebné metry v rámci kondiční přípravy na vedlejším tréninkovém hřišti. Ráz utkání určila první pětiminutovka, ve které se Most ujal vedení, po akci Dominika Krukowskeho. 20-letý útočník klubu Sleza Wroclaw tak letní test v Mostě chytil dobře za pačesy. Bohemka se vrhla na zteč a zvolila zejména důraz v osobních soubojích, což vyvolalo i několik strkaček po odpískaných útočných nebo obranných faulech. Při několika standardkách si zachytal i brankář Michal Patka, který si při svém debutu za A-mužstvo nakonec po zásluze připsal čisté konto, ke kterému přispěl i několika klíčovými zákroky.

Most přečkal protitlak soupeře a v dalším vývoji zápasu záložníci Ondra Novický, Michal Nguyen a Nikolas Charamza zíkali střed hřiště, Most začal být nebezpečný z rychlých útočných akcí, ani ne brejkových, ale přechod do útoku byl z naší strany mnohem rychlejší. Využívali jsme dobře oba křídelníky Rjasku a Skurovce. V 18. minutě právě Skurovec nebezpečně centroval, hlavička Rjasky však skončila nad bránou. Ve 26. minutě po centru Rjasky se odražený míč dostal k noze Čigiho Nguyena, který pálil jako za mlada. Povedená bomba však mířila do prostoru brankáře, který prokázal momentální neprůstřelnost. Nicméně, konečně ve 30. minutě Kibal poslal míč za obranu, ke kterému se dostal Krukowski, vyhrál osobní souboj a na dvakrát prostřelil brankáře Bohemky. Most vedl 2:0 a ve zbytku poločasu byl nebezpečnější, ačkoliv celkové držení míče vyznělo v 58% ve prospěch Bohemians B.

Do druhé půle nastoupila druhá mostecká sestava vedená Jindrou Novotným a Markem Vobeckým. Úvodní pasáž byla vlažnější, nicméně jakmile si nové rozestavení sedlo, tak si Most začal opět vytvářet pravidelně šance. Agilitu na pravé straně prokázal na beku hrající Petr Hlaváček, který se do A-mužstva vrací po dlouhém zranění. Stoperská dvojice Novák - Gluski působila jistým dojmem, nic naplat že může jít o nejmladší stopery v soutěži. Pravá strana Hlaváček - Kubeš měla za celý poločas zřejmě nejvíce útočných akcí. V 57. minutě po tandemové akci těchto dvou se zapojením Adama Radby centroval Petr Hlaváček, obránce Bohemky před dotírajícím Jindrou Novotným usměrnil míč nešťastně do vlastní branky. Most vedl 3:0 a utkání se zlomilo. V dalších zajímavých akcích byl po několika přetažených centrech na zadní tyči Kubeš, obrana Bohemky však se štěstím dokázala odvracet. Konečný výsledek 4:0 byl dovršen po rohovém kopu Vobeckého, odražený míč dostal k opakovanému centru Ruda Novák, který našel na zadní tyči Jindru Novotného, který si tak připsal první branku sezóny.

Statistika utkání vyzněla v délce držení míče lépe pro Bohemians, na počet střel však vyhrál Most v poměru 13:9. Bohemians ve druhé půli měli několik příležitostí alespoň k dosažení branky. Tu největší v 77. minutě skoro až zázračně odvrátil brankář Patka, který vyřešil i několik dalších ošemetných akcí a nakonec zaslouženě uhájil čisté konto.

Sestavy

Bohemians Praha


FK Baník Most-Souš

I. půle: Patka - Kibal, Cibulka, Petržílka, Bína - Nguyen - Skurovec, Novický, Charamza, Rjaska - Krukowski II. půle: Patka - Hlaváček, Novák, Gluski, Cicko - Vobecký - Kubeš, Radba, Jacobovici, Matuszak - Novotný

Detail utkání

Branky

4. a 30. Krukowski, 57. vlastní, 77. Novotný

čtěte také

novinky