FK Baník Most-Souš

FK Baník Most-Souš

FK Baník Most-Souš

FK Baník Most-Souš
-
FC Chomutov
FK Baník Most-Souš

středa, Souš

19. července 2023

3:2
A-tým 2024
FC Chomutov

Most ve druhém přípravném utkání porazil na hřišti na Souši FC Chomutov 3:2. Utkání se hrálo v délce 2x 60 minut.

V pořadí druhý začátek utkání vyšel skvěle a do 5. minuty jsme se dokázali dostat do vedení. Tentokrát po levé straně unikl Jan Štefko, ve vápně tváří v tvář brankáři udržel nervy a suverénně po zemi zakončil.

V sestavě Chomutova se objevilo množství ex-mosteckých hráču. Do prvního dějství tak v dresu soupeře naskočili Dominik Nobst, Jan Kopta, Daniel Kováč, David Matyáš nebo Marek Chaloupka s Danylyim Dolečkem, kde posledně dva jmenovaní u nás hostovali v postupové sezóně.
Tempo utkání však disktoval Most. Jako živá voda působil na pravém beku uzdravený Láďa Pátek, po jeho průnicích měly padnout další góly. Chyběly centimetry nebo lepší nakrokování a Jindra Novotný už už zvedal ruce. Obrovské šance chodily i z levé strany od Honzy Štefka, po jedné takové a souboji Novotného, Bartosz Matyszak pohodlně zakončoval po zemi k druhé tyči a Most vedl zaslouženě 2:0 po dvaceti minutách hry.

Vydařená hra první 60-minutovka měla být rozhodně potvrzena dalšími góly, obrovksou šanci měl po odraženém míči Dominik Bína, uvnitř vápna však brankáře neprostřelil. Jan Štefko při jednom ze svých dalších průniků byl podražen, souboj ustál, nicméně rozhodčí pravidlově správně odpískal pokutový kop, který však Petr Glaser neproměnil, když trefil spojnici tyčky a břevna. V závěru poločasu šikovně zakončoval Marek Vobecký, míč se jen těsně snesl za břevno opuštěné branky po vyběhnutí brankáře.

Ve druhém dějství se bohužel průběh otočil. Takřka z první a ojedinělé akce dokázal Chomutov snížit na 1:2 a po chybné rozehrávce mostecké obrany mohl vzápětí Patrik Gedeon v jasné šanci dokonce srovnat skóre. Michal Patka v naší brance však byl proti a odvážným skokem pod nohy velkou šanci zlikvidoval. Most se po nevydařeném vstupu přeci jen zkonsolidoval a vrátil se ke kombinační hře, která se dařila přes další letní posilu Adina Jacobovici ve střední záloze. Po jednom z míčů za obranu se v jasné šanci a samostatném úniku ocitl Jan Skurovec a dokázal svou šanci chladnokrevně proměnit a navýšit skóre na 3:1.

Most měl střední pasáž druhého poločasu lepší, obrovskou šanci měl Novický, prosmýkl se do vápna, zasekl míč a zakončení měl jako na podnose, bohužel brankář Stránský jej vychytal. Po rohovém kopu se balon vykulil k Jacobovocimu, čístý průstřel se opět nepovedl, střela byla zblokována. V solidní šanci se objevil i Adam Petržílka, z blízkosti na malém vápna však v tísni míč do sítě prostrčit nedokázal.

Chomutov hrozil zejména díky agilnímu útočníkovi Wilfriedu Plangdimu a byly to zajímavé brejky plné sprinterských soubojů. Nigerijský útočník postupně vyžlutil Radka Kibala, Rudu Novotného i Adama Petržílku. Obrana se jeho chytáním trochu zapotila a přiznejme, že hrozící brejky částečně ovlivnily systém hry. Chomutov chodil do brejků i díky vyššímu počtu nevynucených chyb v rozehrávce, které však občas působily trochu nekoncentrovaně, neboť Chomutov mohl rozhodně skórovat, vyložené šance však prováhal a mostecká obrana dokázala situace s vypětím sil zachránit.

Utkání, které se nachýlilo až k setmění a dohrávalo se za šera mířílo ke konci, když Chomutov dotáhl jeden ze svých brejků až k pokutovému kopu, který proměnil Václav Černý. Most měl přeci jen ještě jednu šanci k navýšení skóre, Michal Rjaska však v samostatném úniku přehodil brankáře Stránského i chomutovskou branku.

Sestavy

FK Baník Most-Souš

I. půle: Lichtenberg - Pátek, Nguyen, Gluski, Bína - Vobecký - Matyszak, Glaser, Radba, Štefko - Novotný II. půle: Patka - Kibal, Novák, Cibulka, Cicko - Petržílka - Charamza, Jacobovici, Novický, Rjaska - Skurovec

FC Chomutov


Detail utkání

Branky

4. Štefko, 21. Matyszak, 79. Skurovec - 63. Krása, 111. Černý

čtěte také

novinky