FK Baník Most-Souš

FK Baník Most-Souš

FK Baník Most-Souš

TJ Sokol Živanice
-
FK Baník Most-Souš
TJ Sokol Živanice

sobota, Živanice

12. srpna 2023

0:1
A-tým 2024
FK Baník Most-Souš

Ze Živanic vezeme důležité body do začátku sezóny, úvodní domácí remíza s Pardubicemi B tak byla vhodně doplněna plným bodovým ziskem z venkovního utkání.

Most se ukázal podruhé v krátkém čase v Živanicích, naposledy jsme zde hráli na konci dubna v přímém souboji o záchranu (remíza 2:2). Tentokrát utkání opět spělo k remíze, nakonec ale rozhodla akce Michala Rjasky a Honzy Štefka, kterou z výsledné penalty gólově zakončil Marek Vobecký. Most tak v Živanicích jediným gólem rozhodl o své první výhře v sezóně a připsal si jistě cenné tři body.

Živanice první kolo s Kolínem nehrály a v týdnu překvapivě vypadly v poháru s divizním Hlinskem, nebylo tedy zcela jasné s jakou taktikou vstoupí do našeho utkání. Most se v nové sezóně prezentuje s pozměněným herním styem, který vychází z pevnější defenzívy a rychlého přechodu do útočné fáze. První poločas v Živanicích však v tomto směru rozhodně nevyšel podle očekávání. Hral se dost nešťastný fotbal v podání obou týmů. Takové všeobecné hledání, místy až doslova tápání. Přiznejme, že v prvním poločase jsme se nedostali ke kloudné střele na branku, naopak Lichtenberg se v naší bráně musel dvakrát vytáhnout když kryl zejména střelu Nikodéma.

Po změně stran jsme se však výrazně zlepšili. Výrazně se zvedla především intenzita hry. Most zrychlil vlastní náběhy, byl agresivnější v presinku, rychlejší ve vedení útočných akcí, tlačil se dopředu a neslo to své ovoce. Obraz hry se velmi proměnil, Most si konečně tvořil šance a očekávání rozhodující branky začínalo být vyšší a vyšší. V 62. minutě po centru Rjasky, skrumáži a vypadlém míči střílel Vobecký, jeho gólovou střelu však kryl brankář Frydrych. Zanedlouho Štefko připravil míč z pravé strany před branku Jindra Novotný se však nedokázal s míčem lépe otočit. Brejky Novotného, Rjasky nebo Štefka byly častější a častější, obrana ŽIvanic byla pod mnohem větším a pravidelným tlakem.

Intenzita hry a zvýšená agresivita bohužel přinesla svou daň, když Ondra Novický byl za svůj skluz zřejmě po právu vyloučen v 67. minutě. Mostecká aktivita však neuvadla, skoro až naopak. Most udržel vysoké tempo a hra o jednoho muže méně nebyla nijak zvlášť vidět.

V 78. minutě Bína vyslal pohotově Rjasku do křídla, ten potáhl míč do vápna, před brankou hledal Štefka, který chtěl zakončovat, v souboji však byl faulován obráncem, penalta. K zahrání pokutového kopu se postavil Marek Vobecký a bezpečně proměnil. Chybělo ještě 12 minut fyzicky náročného utkání v konečně teplém srpnovém počasí.

V 83. minutě jsme přežili poslední akci Živanic, která volala po brance, na naší levé straně míč poměrně snadno získal živanický Zvěřina, ve vápně osamocen střílel na zadní tyč a Kryštof Lichtenberg musel ukázat jak dlouhé ruce ve skutečnosti má, neboť míč na dlouhou ruku vytěsnil na roh. Klíčový zákrok, který udržel body pro Most. Mostečtí brankáři v uplynulém týdnu doslova čarovali, snad jim magie vydrží i do dalších zápasů. Zbytek zápasu už se vyloženě dohrával a povedlo se nám držet míč spíše na útočné polovině hřiště.

Most tak po středečním postupu do 2. kola Poháru FAČR prožil úspěšný anglický týden. Příští utkání hrajeme za týden v sobotu od 15:00 na Souši proti Spartě Kolín.

Sestavy

TJ Sokol Živanice

Frydrych - Spěvák (77. Polák), D. Pánek (8. Chocholatý), Vobejda, Holec, Buriánek, Nikodem, Pilný (63. Kopecký), Langr, F. Pánek (77. Zvěřina), Svoboda (77. Straka)

FK Baník Most-Souš

Lichtenberg - Pátek, Novák, Gluski, Bína - Petržílka - Štefko (88. Skurovec), Novický, Vobecký, Rjaska (90. Matysiak) - Novotný (89. Krukowski)

Detail utkání

Branky

78. Vobecký

čtěte také

novinky