FK Baník Most-Souš

FK Baník Most-Souš

FK Baník Most-Souš

FK Mladá Boleslav
-
FK Baník Most-Souš
FK Mladá Boleslav

neděle, Ml. Boleslav

4. září 2023

4:2
A-tým 2024
FK Baník Most-Souš

V pátem kole letošní ČFL vyšel Most poprvé bodově naprázdno, po vyrovnaném průběhu jsme padli v Boleslavi 2:4.

Utkání začalo skvěle, Bartosz Matysiak nacentroval z prvního přímého kopu před bránu a Adam Petržílka hlavou dostal míč do levé šibenice, krásný gól a krásný začátek. Rychlé vedení nám bohužel příliš dlouho nevydrželo. Ačkoliv se v dobré šanci ocitl ještě Novotný, který neprostřelil odražený míč do brány, po deseti minutách jsme o vedení přišli. Po rohovém kopu si na zadní tyči dobře naskočil boleslavský stoper Rulf a srovnal na 1:1.

Brankář Kryštof Lichtenberg chytal proti svému mateřskému klubu a několikrát se vytáhl efektními zákroky. Do paměti se vryla určitě dělovka Antonína Vaníčka ve 13. minutě po přímém kopu, kterou mostecký brankář vytáhl z levé šibenice své branky.

Most však o dobrý vstup do utkání definitivně přišel v 18. minutě, boleslavský Kaulfus se prokličkoval přes dva hráče a kličku dokázal udělat i vybíhajícímu brankáři a sice z úhlu střílel do prázdné branky a poslal Boleslav poprvé do vedení. Obraz hry se proměnil, Most začal být lepším týmem, dobře napadal a také kombinoval na útočné půlce. Do rychlých útočných akcí se dostával Štefko nebo Matysiak. Ve 23. minutě se do vápna dostl Novotný a v souboji o míč byl faulován obráncem. Nařízenou penaltu bezpečně proměnil Marek Vobecký.

I nadále Most držel územní převahu. Získali jsme sérii rohů a přimých kopů a Boleslav doslova zamkli na její obranné polovině. Do poločasu jsme však další branku nepřidali, ačkoliv převaha byla výrazná, jasné gólové příležitosti nepřinášela.

Vstup do druhého poločasu bohužel Most zaspal a bylo to pro něj osudové. Zlepšený výkon domácího týmu využil dvou dobře dotažených útočných akcí a dostal se do dvoubrankového trháku. Ve 49. minutě ex-teplický Ladislav Kodad po dobré kombinační akci prostřelil Lichtenberga, 3:2. V 55. minutě König zakončil povedený centr na zadní tyč a Boleslav vedla o dvě branky 4:2.
Most po dvougolové sprše ožil a ve zbytku zápasu měl mírnou převahu, ta však vrcholila opět pouze do série rohů. Největší příležitost k brance měl v 71. minutě Jacobovici, který dobře trefil odražený míč, povedenou střelu však u tyče zlikvidoval boleslavský brankář Kořán. Další významná příležitost u žse v utkání neobjevila a Most si tak připsal první porážku v současní sezóně ČFL.

Sestavy

FK Mladá Boleslav

Kořán - Rulc, Coňk, König - Kodad, Dohalský (81. Šoufek), Vostřel, Tichý (75. Tvrdý) - Kaulfus (69. Gregor), Howard (75. Peterka), Vaníček (81. Hradec).

FK Baník Most-Souš

Lichtenberg - Pátek, Novák, Cibulka, Petržílka - Vobecký - Štefko (88. Skurovec), Jacobovici (88. Novický), Radba, Matysiak (59. Rjaska) - Novotný (59. Krukowski), připraveni byli dále Gluski, Bína a brankář Patka.

Detail utkání

Branky

10. Rulc, 18, Kaulfus, 50. Kodad, 55. König - 2. Petržílka, 24. Vobecký

čtěte také

novinky