FK Baník Most-Souš

FK Baník Most-Souš

FK Baník Most-Souš

SK Sokol Brozany
-
FK Baník Most-Souš
SK Sokol Brozany

neděle, Brozany

1. října 2023

0:3
A-tým 2024
FK Baník Most-Souš

A-mužstvo po výborném výkonu přivezlo všechny body z horké půdy v Brozanech, po čtyřech výhrách v řadě držíme s náskokem 3. místo v tabulce ČFL.

Nebývale dobré časy prožívá A-mužstvo Mostu, které se po nedělním vítězství v Brozanech zařadilo mezi favority soutěže. Na čele jsme se oddělili společně s SK Zápy a Slovanem Velvary do mírného trháku, s Velvary se se stejným počtem bodů dělíme dokonce o druhé místa v tabulce. Aktuálně držíme 4-zápasovou vítěznou sérii, postupně jsme dokázali vyhrát s Hradcem (4:0), v Liberci (3:2), s Chlumcem (2:1) a v Brozanech 3:0. Podobná šňůra se povedla naposledy v Divizi, avšak s celou zimní přestávkou uprostřed. Přímé 4 vítězné víkendy za sebou tak jsou aktuálním rekordem nového klubu.

Se Sokolem Brozany se v průběhu minulých let vytvořila mírná rivalita, zejména díky společnému působení Souše a Brozan v Divizi, rovněž několik hráčů se vyměnilo mezi oběma kluby, konkrétně Jáchym Bechyně odehrál sezónu za Souš a Radek Cibulka se v neděli vrátil v dresu Mostu na hřiště svého bývalého klubu. Po postupu Baníku Most-Souš do ČFL jsme Brozany v minulé sezóně porazit nedokázali a kluby se nesetkaly ani v přátelských zápasech v přípravných obdobích. Třetí zápas v pořadí se nám však povedl náramně, třemi góly jsme potvrdili celo-zápasou mírnou převahu a fanouškům doručili čisté, jasné vítězství postavené na dobré sehrannosti týmu, větší sportovní formě mosteckých hráčů a především výrazně lepší kondiční připravennosti.

Poprvé v sezóně nastoupil uzdravený Petr Glaser a režíroval zatím nejvýraznější vítězství sezóny proti tradičnímu klubu ČFL se silným hráčským kádrem. Radek Cibulka na stoperu na svém hřišti, kde odehrál za Brozany celkem 7 sezón, soupeře nepustil do žádné výraznější šance. Domácí hrozili především povedenými střelami z větší dálky nebo přímých kopů. Brankář Kryštof Lichtenberg si však připsal pátou nulu v brance Mostu.

První poločas v Brozanech tolik výrazný nebyl, oba týmy vstoupily do zápasu se vzájemným respektem a dlouho se hrála oťukávaná, ze které přiležitosti před brankami vytvářely pouze standardní situace. Brozany hrozily pouze povedenými střelami, které však netrefovaly mosteckou branku, přesto dvakrát úspěšně zasáhl Lichtenberg a střely kryl, nejvíce se zapotil při střele Jindráčka ve 22. minutě, který v dobré pozici zblízka přestřelil.

Po změně stran se mostecká převaha změnila z optické do výrazné. Před brozanskou brankou bylo mnohem více situací. Gólový účet otevřela v 53. minutě akce Ládi Pátka a Honzy Štefka, kteří vykombinovali na pravé straně hřiště a Pátek pak předložil míč pro Michala Rjasku, který pohodlně zakončil, 1:0.
V 62. minutě Jindra Novotný vyslal přihrávku za brozanskou obranu, svoji rychlost uplatnil Honza Štefko, který doslova předběhl stopera Bubeníčka a rovněž pohodlně zvýšil na 2:0.

Dalo se vycítit, že Brozany už na zvrat v utkání mít nebudou a utkání se začalo spíše dohrávat. Most pak korunoval svoji převahu v 80. minutě, kdy Novický vybojoval v souboji na půlce míč, vyslal do úniku Kubeše, který na malé vápno předložil míč Novotnému, který opět pohodlně zakončoval a zvýšil na konečných 3:0.

Sestavy

SK Sokol Brozany

Kouba - Soungole, Zárybnický, Schettl (73. Koča), Krátký, Chukwuma (45. Šup), Bubeníček, Strada, Bechyně, Tichý (81. Krunert), Jindráček (71. Ugwu)

FK Baník Most-Souš

Lichtenberg - Pátek, Novák, Cibulka, Petržílka - Vobecký - Štefko (89. Matysiak), Glaser (73. Novický), Jacobovici (64. Radba), Rjaska (73. Kubeš) - Novotný (89. Krukowski)

Detail utkání

Branky

52. Rjaska, 63. Štefko, 80. Novotný

čtěte také

novinky