FK Baník Most-Souš

FK Baník Most-Souš

FK Baník Most-Souš

FK Baník Most-Souš
-
Arsenal Česká Lípa
FK Baník Most-Souš

sobota, FSJM

7. října 2023

2:0
A-tým 2024
Arsenal Česká Lípa

Dvě branky v úvodní dvacetiminutovce rozhodly o osudu utkání s Českou Lípou, které naše A-mužstvo zvítězilo 2:0 po brankách Cibulky a Novotného.

Most v zápase skoro až tradičních soupeřů s Českou Lípou potvrdil roli favorita a 10. kolo ČFL zvládl opět bez obdržené branky. Potvrdil tak pozici na třetím místě tabulky, dva vedoucí celky soutěže (Velvary a Zápy) přivítáme na našem stadionu v posledních dvou domácích zápasech podzimu. Příští kolo cestujeme k derby do Teplic, kde se na Mexiku v areálu stadionu Na Stínadlech utkáme s juniorkou FK Teplice.

Sobotní zápas s Českou Lípou naštěstí nečekal na góly dlouho. V Brozanech jsme se prosadili až ve druhém poločase, tentokrát byl sled klíčových událostí rychlejší. V 10. minutě Marek Vobecký nacentroval rohový kop a Radek Cibulka na zadní tyč placírkou dostal míč do sítě, Most vedl 1:0 a zlomil úvodní aktivitu hostů. O sedm minut později, konkrétně v 17. minutě centroval Štefko a Jindra Novotný hlavou přizvedl míč za záda českolipského brankáře Krále, 2:0.

Česká Lípa mohla korigovat vývoj po hlavčce Jana Filipa, Kryštof Lichtenberg však vytáhl klíčový zákrok a reflexivně vyrazil.

Ve druhém poločase se dále hrál otevřený fotbal, ve kterém se soupeř snažil o snížení rozdílu, šance si však více vytvářel Baník Most-Souš. Nejprve Honza Štefko nastřelil břevno, po kterém Novotný tak-tak nedoklepl míč do brány. Dále po akci Krukowskiho a střele Kubeše s námahou vyrážel míč brankář Král. Utkání tak dospělo do poklidného konce, ve kterém jsme dvoubrankové vedění bez potíží uhájili.

Sestavy

FK Baník Most-Souš

Lichtenberg - Pátek, Novák, Cibulka, Petržílka - Vobecký - Štefko (88. Kubeš), Jacobovici (63. Radba), Glaser (74. Novický), Rjaska - Novotný (88. Krukowski)

Arsenal Česká Lípa

Král - Hajdo, Filip, Penc, Bulejko - Brejcha (81. Nemšovský), Víta (75. Valta) - Baláž, Kazda, Ješeta (63. Černý) - Šimon

Detail utkání

Branky

10. Cibulka, 17. Novotný

čtěte také

novinky